Czekolady Loving Earth
Loving Earth to w miarę świeże przedsięwzięcie. Firma powstała w 2007 roku w Australii i jak to często w tego typu nie tuzinkowych przypadkach bywa, postawiła na jakość swoich produktów.
Czyli czekolady produkowane wyłącznie z naturalnych składników, do wyboru bezglutenowe, bez cukru i inne tego typu… słodycze.
Aby choć trochę się wybić na sporym i nasyconym rynku słodkości, właściciele firmy postanowili postawić na opakowanie, które będzie jednocześnie pozycjonować produkt na półce premium, wyeksponuje jego właściwości, a także wyróżni czekoladę spośród już istniejących.
Czy się udało? Moim zdaniem, jak najbardziej. Projekty nawiązują trochę do opakowań w stylu retro, jednocześnie widać, że są to produkty nowoczesne. Podkreślono naturalny charakter składników, lecz nie zapomniano o żywych i ładnie dobranych kolorach. Jak dla mnie idealne wyśrodkowanie pomiędzy nowoczesnym i minimalistycznym designem a produktem, który świetnie się odnajdzie na sklepowej półce i może trafić do koszyka zwykłego klienta. Zwyczajnie niezwyczajnie.
Poniżej kilka zdjęć produktów, abyście sami mogli sobie wyrobić zdanie na ich temat.